Webbhotell – Datalager.se

Tre säkerhetsaspekter att ha i åtanke när du väljer webbhotell

Om du driver en webbplats så är det viktigt att se till att den är säker. Visa att du bryr dig om dina användare genom att ständigt ifrågasätta säkerheten och aktivt arbeta med att täppa till eventuella säkerhetshål. När det kommer till att välja webbhotell så finns det också en hel del att tänka på när det kommer till säkerheten. Här listar vi tre punkter som du bör tänka på när du väljer webbhotell.

Automatiska uppdateringar

Vissa webbhotell erbjuder automatiska uppdateringar av populära applikationer och system. Var femte av världens mest besökta webbplatser använder plattformen WordPress. En av många fördelar med WordPress är att projektet drivs som öppen källkod å en fördel som ibland också är en nackdel. Det gör det nämligen lättare för illasinnade personer att leta efter sårbarheter i koden. Därför är det viktigt att alltid ha den senaste versionen av WordPress. En del webbhotell sköter alltså detta åt dig, och erbjuder automatiska uppdateringar. Väldigt smidigt!

SSL-certifikat

Om du är seriös med din webbplats så ska du se till att ordna ett SSL-certifikat. Du kanske har mörkt att vissa webbsidor börjar med https istället för http. Det extra s:et står för secure, och innebär att kommunikationen sker säkert med hjälp av ett SSL-certifikat. Det betyder att all information mellan server och klient krypteras, så att ingen utomstående person kan avlyssna trafiken. Dessutom kan SSL ge positiva rankingeffekter i Google. Det behöver inte kosta någonting extra att använda HTTPS-protokollet, utan nu för tiden finns det svenska webbhotell som erbjuder gratis SSL-certifikat. Så inga ursäkter!

Backup

Om olyckan är framme så är det bra att ha tillgäng till ett bra backupsystem. Därför kan det vara en god tid att kolla upp vad webbhotellen har för bestämmelser kring backup. Hur ofta tas backup och hur länge sparas informationen? Om du behöver återställa information, måste du då betala extra eller ingår det i månadsavgiften? Frågor som dessa kan vara bra att tänka på.