Webbhotell – Datalager.se

Hitta bra & stabila webbhotell

Allt högre krav ställs på webbhotellen idag från kunderna. Inte minst när det kommer till tillgänglighet och stabilitet. Alla vill vi leva i en problemfri värld, men det är helt omöjligt. Det finns inte ett enda problemfritt system vad jag kan komma på just nu. Det är lika dant med webbhotell. Företag som driver dessa har problem likt vilket annat företag som helst. Men det positiva är att man försöker att minimera problemen så gott det går.

Bild från webbhotellen.org

Om man vill hitta ett bra webbhotell för sin hemsida skulle jag rekommendera att man vänder sig till öppna forum eller kanske Twitter. Man ska alltid efterfråga vad någon annan oberoende tycker om ett visst hostingbolag. På så sätt kan man få reda på vilket som är stabilt och bra. En sida jag kan rekommendera är Webbhotellen.org som listar flera välkända webbhotell. I topplistan ser man pris samt en positiv kommentar om respektive webbhotell. Alla verkar ha sin specialitet. Skulle man kunna slå ihop alla webbhotellen till ett enda och plocka bort alla problemen så skulle det bli ett “super webbhotell”. Men som jag nämnde tidigare så lever vi inte i en problemfri värld.

Saker webbhotell bör tänka på

  • Försök aldrig dölja fel, kunderna upptäcker till slut vad som står på ändå.
  • Informerar era kunder om minsta möjliga problem. Då uppfattas ni som professionella.
  • Dölj aldrig några kostnader för kunden. Det slutar bara med irritation.

Varför tar jag upp detta? Jo för att jag själv har varit med om just dessa sakerna för några år sen. Men jag måste även säga att det har blivit mycket stabilare på senare tid från flera av dem webbhotellen jag använder idag. Detta tack vara Twitter och andra sociala kanaler jag använder. Besök gärna sajten över för att hitta ett bra hotell för din sida. Det verkar finnas flera bra alternativ. Är du inte nöjd så kan man alltid byta, det är inga större problem med dagens teknik!