Webbhotell – Datalager.se

Köp webhosting och domännamn med Bitcoin!

Webbdo gick i veckan ut med att de accepterar Bitcoin som betalning för webhosting och domäner. Företaget är det första webbhotellet i Sverige som officiellt accepterar betalning med denna virtuella valutan! De skriver på sin blogg att ett pris inte går att sätta direkt utan det bestäms utefter hur index ser ut för Bicoin under beställningsperioden av deras tjänster.

Tar man en titt på hur index ser ut just nu för Bitcoin i SEK så ligger det närmare 4000 kr / 1 Bitcoin.

Värde för Bitcoin i SEK

Det speciella med Bitcoin är att pengarna inte trycks eller tillverkas. De är en virtuell valuta som genereras genom så kallad mining. Vem som helst kan skapa egna Bitcoins om man har en kraftfull dator med ett riktigt bra grafikkort. För att generera dessa pengarna snabbare finns det så kallade Bitcoin pools man kan ansluta sig till för att snabbare skapa BTC. Är du intresserad av att skapa dina egna blocks rekommenderar jag dig att titta in på http://www.bitcoin.se/ som är rik på information om denna valutan.

Då Bitcoin är så pass värdefullt så känns det kanske billigt att få köpa ett webbhotell och domännamn för så lågt som 0.08 BTC vilket idag motsvarar ca 297 kronor som ett Webbdo Guld med domän kostar idag. Detta enligt valutaomvandlaren på denna sidan. Notera att index rör sig väldigt kraftfullt upp och ner för varje dag som går. Det är just därför Webbdo inte kan sätta ett fast BTC pris på sina tjänster.