Webbhotell – Datalager.se

Du betalar pengar för att länka till ditt webbhotell

Har du någon gång tänk på att du faktiskt betalar pengar för att ge en eller flera länkar till webbhotellet du använder? Nu tänker du säkert hur du gör detta, att det inte är möjligt utan din tillåtelse. Men jag kan säga dig att det är tillåtet och fullt ut helt lagligt dessutom.

Vilket webbhotell använder du idag?

Om du använder Binero, Loopia, One, Crystone, FS data, City Network, Oderland eller Ipeer så länkar du med största sannolikhet till dem. Och dessutom så betalar du för det! Det finns även andra webbhotell som använder sig av denna tekniken för att få länkar till sina webbplatser och till undersidor som de vill ge länk kärlek till.

Det hela handlar om att när du eller någon annan köper en domän och den registreras genom någon av webbhotellen över så publiceras det en “under konstruktionssida” som det ligger länkar på. Denna sidan ligger kvar tills ägaren av domänen gör något med den. Delvis bygger en webbplats eller ändra namnservrar.

Under konstruktion – Binero (Exempel)

Kopia av en under konstruktionssida hos Binero

Sen kan man alltid diskutera vidare hur mycket dessa länkarna egentligen är värda. Det kan även vara en risk för webbhotellen som använder denna tekniken att de hamnar i filter för dubbelt innehåll. Detta, om det inte sitter en stackare och skriver om texterna på varje enskild domän som nyregistreras. Och då har nog denna personen att göra vill jag lova.

Parkerad domän kan vara värd mer för webbhotellet

Förutom att webbhotell får gratis länkar från nyregistrerade domäner så får dem även det från parkerade. Dessa kan vara värda mer då man oftast sparar på dessa för att man vill sälja dem eller använda domänerna vid ett senare tillfälle. Under visas ett exempel från Loopia hur deras sida över parkerade domännamn ser ut.

Parkerade domännamn - Loopia

Hur mycket betalar du till ditt webbhotell för att länka till det?