Webbhotell – Datalager.se

Använder du ett webbhotell som är i framkanten?

Tittar man runt på olika webbhotell på webben så kan man ganska enkelt plocka bort närmare 3/4 stycken. Testa själv och gör en sökning på ordet “webbhotell” på Google. Gå till sida 8-11 så hittar du webbhotell som varit med sedan 90-talet. Problemet med dessa webbhotellen är att de har samma erbjudanden nu som då.

Jag menar, att bli erbjuden 50 MB utrymme för närmare 100 kr i månaden är inget bra erbjudande. Det är precis så att man kan installera WordPress och kanske skriva 10-15 inlägg med bilder. Sen har man utnyttjat allt utrymme som finns.

– Är det en bra deal? Kanske inte…

En annan sak jag hittade om ett webbhotell (som jag inte kommer nämna vid namn) va att de använder en server som står i en sommarstuga?!?!?!? Va? Ja, de hostar sina kunder på en gammal rutten server som har ADSL uppkoppling, och detta för priset av 129 kr/mån. Det konstiga men ändå snällt mot kunder va att de upplyste om detta på sin sida. Inte direkt där de säljer webbhotell utan om man gick in på en undersida och läste på om företaget.

För saken skulle gick jag till allabolag.se och gjorde en sökning på firmatecknaren. De omsatte under 49 000:- på år. Så kanske inte det bästa valet om man letar efter ett webbhotell. Den summan betalar inte ens “serverhallen” som serven står i 🙂 Så mitt tips är att välja ett webbhotell som är i framkanten och som hela tiden uppgradera sina konton så att de håller måtten med marknadens efterfråga!