Webbhotell – Datalager.se

WordPress, mest populärt hos webbhotell

Att folk gillar WordPress är kanske inte så konstigt. Det är smidigt och enkelt och kräver faktiskt inte någon programmeringskunskap eller design för den delen. Allt finns till tillhanda på webben, det är bara att göra en sökning på Google.

WordPress och webbhotell

Jag som skriver här har omkring 100 webbplatser. Inte alla, men nästan använder jag just WordPress. Detta för att det sparar mig en massa tid som gör att jag kan bygga upp ytterligare webbplatser och tjäna mer pengar. När jag började som webmaster så byggde jag min första webbplats i FrontPage. Detta verktyget använder jag fortfarande då jag har en del sidor kvar som bygger på det verktyget. Men när jag gör nyproduktion så använder jag alltid WordPress som är mer populärt hos mig.

Så därför när jag letar efter nya webbhotell så kollar jag först och främst upp om webbhotellet använder Linux som är själva grunden för att WordPress ska fungera. Därefter brukar jag titta på laddningstiden och prestandan som webbhotellet har. Det finns tråkigt nog allt för många webbhotell därute som är usel prestanda. Och dessa är oftast webbhotell som varit i blåsväder i flera år. Med detta hänvisar jag till Wn.se och deras webbhotellsforum. Såjag håller mig oftast borta från dessa.

De som jag jobbar med, eller snarare samarbetar med använder alla sig av WordPress och jag vill med detta påstå att majoriteten som idag är kund hos ett webbhotell bygger sina sidor i just WordPress. Eller håller du inte med? Har du som läser detta annat att tillägga så är det bara att lämna en liten kommentar under så kan vi fortsätta konversationen där.