Webbhotell – Datalager.se

PHP-minne – 256MB på ditt konto

När man tittar närmare på databaslösningar och kopplingar däremellan till PHP så måste man kolla på resurser som PHP-minne, I/O limit (IO) samt CPU kraften man får. De flera webbhotellen listar inte detta under sina tekniska detaljer vilket jag i många fall förstår. Dem som är insatt i detta använder oftast en dedikerad server eller en VPS som man kan styra dessa resurserna själv på.

Idag finns det webbhotell som är lite väl snåla med PHP-minnet. Utan att nämna något så ser jag i detta nu att vissa endast tillåter 64MB PHP-minne vilket är väldigt lågt. I många fall klarar inte ens WordPress att köra på detta (beroende på resurskrävande plugins/teman). Har man dessutom flera konton kopplat till ett och samma webbhotell kan dessa webbplatserna få dela på denna resurs. Detta kan resultera i olika serverfel som “500 error” 0ch liknande.

Om du är ute och letar efter ett webbhotell så bör du vända dig till dem som tilldelar åtminstone 256MB per konto. På ett sånt kan du driva de flesta applikationer på, även Drupal om du vill det som är lite mer krävande. Finns det inte specificerat vilken PHP-minne som tilldelas bör du fråga efter detta så det kommer att spara dig massor av tid istället för att felsöka och efterfråga varför du exempelvis har en långsam webbplats. För det kan  mycket väl bero på att din webbplats har dåligt med minne tilldelat till sig och är därav lite långsam att arbeta med när man utvecklar sin webbplats.