Webbhotell – Datalager.se

Köp upp ett webbhotell

Ett tips till den som redan äger ett webbhotell är att köpa upp sina konkurrenter. Man gör sig då starkare på marknaden samtidigt som man får bort en konkurrent. På detta sättet tar man mer marknadsandelar och tänker på sitt egna företags framtid.

Att investera sina pengar genom att köpa upp ett annans webbhotells kunder är en bra investering. Dock inte till vilket pris som helst. Man måste räkna med att man kanske inte kan ta samma pris som förra ägaren gjort för sina webbhotellskonton. Man måste också räkna med bortfall av kunder då alla inte kommer bli nöjda med att de blivit “sålda”. Även räkna in att DU som ny ägare måste flytta över alla kunder till dina egna miljöer vilket kan ta en väldigt lång tid om man köpt upp många kunder.

Hur sätter man ett pris för kunderna?

Som beskrivet över så är det väldigt svårt att sätta ett pris. Det är som sagt en hel del man måste tänka på. Men någon stans säger det mig att man bör räkna omsättningen på vad alla kunderna ger på år. Att betala 1.50-3 gånger omsättningen kan vara ett relevant alternativ. Allt helt beroende på vilken risk man anser att det är. Räkna med vad det skulle kosta extra för dig att köpa upp kunderna. Kanske skulle affären inte löna sig förrens efter några år. Då kanske det inte är ett smart alternativ att köpa i första hand. För man vill ju ha avkastning på sin investering i alla fall från år två.