Webbhotell – Datalager.se

En snabb webbplats ger bättre ranking

Inte har du väl undgått att den ledande sökmotorn Google uppskattar snabba webbplatser? Grunden för att ha en snabb webbplats handlar inte om att optimera bilder och  göra snygg kodning, utan det handlar om ditt webbhotell. Det är själva motorn av din hemsida/blogg eller som webmasters kallar det “webbplats”. Tänk dig själv en jämförelse av en gammal Volvo 240 original, mot en splitter ny Audi R8. Om dessa två skulle köra mot varandra är det givet att R8:an vinner. Det är precis lika dant med webbhotell och webbplatser. Den snabbaste laddande webbplatsen vinner.

Därför ska du i början fokusera på att skaffa dig ett snabbt webbhotell och inte börja optimera i din kod. Självklart spelar koden in också, men fokusera inte på det i början.

Jag besöker dagligen webbplatser som tar 4+ sekunder på sig att ladda. Dessa låter jag inte ens laddas klart förens jag återgår till Google´s sökresultat och väljer en annan sida. Detta spårar Google och kommer med tiden om flera användare som jag väljer att inte låta sidan laddas klart att ranka denna sidan lägre än de webbplatser som laddas snabbt.

Så om du idag inte har en väldigt snabb hemsida så kanske du ska se över ditt webbhotells prestanda och kanske då överväga att byta till ett annat? Du kanske får betala några kronor mer i månaden, men det kanske det är värt då du tjänar mer pengar i längden på att låta dina besökare få ta del av innehållet på din webbplats innan de lämnar?